Bart en Wil Beunk in het Staatsliedenhuis in Apeldoorn. Mevrouw Beunk haalde haar man weg uit verzorgingshuis Casa Bonita.
Volledig scherm
PREMIUM
Bart en Wil Beunk in het Staatsliedenhuis in Apeldoorn. Mevrouw Beunk haalde haar man weg uit verzorgingshuis Casa Bonita. © Kevin Hagens

Zorggroep Apeldoorn deelt medische gegevens van cliënt Casa Bonita uit aan familie van medebewoners

Zorggroep Apeldoorn en omgeving heeft de privacy van cliënt Bart Beunk met voeten getreden. Op verzoek had de zorggroep het onderzoeksverslag meegegeven aan familieleden van medebewoners. ‘Achteraf gezien bleek dat een onhandige keuze’, stelt Zorggroep Apeldoorn in een reactie. ,,Triest dat ze zo met de gegevens van mijn man omgaan”, zegt Beunks vrouw Wil uit Apeldoorn.  

  1. Kijk hier hoeveel corona-besmettingen er nu zijn in jouw gemeente

    Kijk hier hoeveel corona-besmettin­gen er nu zijn in jouw gemeente

    Daar waar andere delen van het land steeds feller kleuren als het gaat om brandhaarden waar het coronavirus heerst, lijkt de situatie in IJsselland en Gelderland rustiger te worden. In vergelijking met het vorige meetmoment (28 juli) is er vandaag in dit deel van het land merendeels sprake van een enkele patiënt per gemeente. Alleen Apeldoorn (13), Zutphen (8), Deventer (5), Oldebroek (5), Zwolle (4) en Brummen (4) steken daarbij af.

In samenwerking met indebuurt Apeldoorn

Apeldoorn