Volledig scherm
© Zorggroep Apeldoorn e.o.

Zorggroep zet paardje in bij ouderen met dementie

Zorggroep Apeldoorn heeft onlangs een paardje ingezet om bewoners met dementie te helpen. 'Bambi het therapiepaardje' werd letterlijk binnengehaald op zorgplek Pachterserf.

In die woonvorm in Zuidbroek leven ouderen in kleine groepen. De landelijke organisatie Therapiepaardje gaat vaker langs bij zorginstellingen om bewoners contact te laten leggen met deze diersoort.

'Het was prachtig om te zien hoe de bewoners reageerden op dit paardje', beschrijft Zorggroep Apeldoorn. 'Van bedachtzaam en voorzichtig aaien tot een stevige knuffel. Bambi liet zich dit allemaal welgevallen.'

Ontroerend

'Het was erg ontroerend dat dit paardje herinneringen bij verschillende bewoners naar boven haalde. Herinneringen die terug gingen naar hun jeugd. Zij hadden vroeger ook pony’s of paarden, of zij wisten wel iemand die ook paarden had.'

Volledig scherm
© Zorggroep Apeldoorn e.o.
  1. Videobeelden van beschieting City Club in Apeldoorn geven details daders
    video

    Videobeel­den van beschie­ting City Club in Apeldoorn geven details daders

    De mannen die de City Club nachtclub op het Caterplein in Apeldoorn in de nacht van 7 november 2018 rond 3 uur hebben beschoten waren klein van stuk. Zo'n 1.70 m. schat de politie aan de hand van camerabeelden, die vanavond zijn vrijgegeven via het tv-programma Opsporing Verzocht. Een van hen, de schutter, trekt bovendien met zijn been en schoot met een pauze herhaaldelijk op de nachtclub, ondanks dat nabij gelegen horecazaken ook op dat moment geopend waren.

In samenwerking met indebuurt Apeldoorn

Apeldoorn