Volledig scherm
Beeld van een eerder protest door medewerkers van Vérian. © cees baars

Zorgreus Vérian Care & Clean uit Apeldoorn failliet

Thuiszorgbedrijf Vérian Care & Clean is door de rechtbank Gelderland failliet verklaard. Het bedrijf met 1.100 werknemers verkeerde al in grote problemen en kreeg vorige week uitstel van betaling, wat meestal het voorportaal is van een faillissement. 

Het faillissement is woensdag uitgesproken, bevestigt woordvoerder Marsha Spithoven-ten Hag. „Voor Stichting Vérian en de Vérian Zorgcentrale is al eerder een financier gevonden, waarmee de continuiteit van die concernonderdelen is geborgd. Voor Vérian Care & Clean, waar de huishoudelijke ondersteuning in is ondergebracht, is dat helaas niet gelukt."

Medewerkers zijn woensdag meteen ingelicht, zegt de woordvoerder. Leden van vakbond FNV Zorg en Welzijn worden vanavond nog bijgepraat door bestuurder Wim van den Hoorn. Dat gebeurt in Wijchen. Donderdag komt Vérian met een uitgebreidere verklaring, zegt Spithoven. "Het is nu erg prematuur."

Belastingdienst

Vérian Care & Clean droeg volgens het bedrijf voor een kwart bij aan de totale omzet van het concern. Het bedrijf - dat werkzaam is in diverse gemeenten in Gelderland en Overijssel - kon zijn rekeningen niet meer betalen. De Belastingdienst stond op het punt het faillissement aan te vragen. De surseance gaf even lucht, uiteindelijk vergeefs.

Volledig scherm
© Vérian

In samenwerking met indebuurt Apeldoorn

Apeldoorn