Volledig scherm
PREMIUM
Sema Dogan, zusje van de verongelukte voetballer Ömer uit Apeldoorn. © Maarten Sprangh

Zusje wil droom van verongelukte Ömer Dogan (22) uit Apeldoorn alsnog waarmaken

snelwegdramaSema Dogan (21) wil broer Ömer laten voortleven. Het zusje zamelt via Facebook geld in, waarmee in ontwikkelingslanden naar de verongelukte Apeldoorner vernoemde waterputten zullen worden aangelegd. ,,Ik voel de verantwoordelijkheid om zijn droom waar te maken.”

Het idee ontstaat als een aantal vrienden in mei een bezoek bracht aan Sema en haar ouders in Apeldoorn. De maatjes van de broer stellen voor om namens Ömer geld in te zamelen en een goed doel te steunen. ,,Ik vond het een supermooi idee. Alles kwam namelijk een beetje samen. Ik was ook aan het denken hoe ik hem kon eren. Daarom, vanwege ons geloof en vooral door zijn liefdadigheid hebben wij als familie gezegd dat we dit moesten doen.”

Ömers liefdadigheid? ,,Ja, hij was heel gul. Waar hij kon, hielp hij. Ömer steunde meerdere goede doelen. Als hij op televisie armoede zag, dan zei hij altijd dat hij het ontzettend zielig en oneerlijk vond, en dat hij iets aan die ongelijkheid wilde gaan doen. Daar stond ik ook zo in. Daarom voel ik me verplicht en verantwoordelijk om zijn droom waar te maken.”

In samenwerking met indebuurt Apeldoorn

Apeldoorn