Hendrik Derickx (71) uit Zutphen denkt de gouden oplossing gevonden te hebben voor de papierfabriek in Eerbeek.
Volledig scherm
PREMIUM
Hendrik Derickx (71) uit Zutphen denkt de gouden oplossing gevonden te hebben voor de papierfabriek in Eerbeek. © Kevin Hagens

Zutphenaar Hendrik (71) denkt dé gouden oplossing te hebben voor papierindustrie in Eerbeek

De papierindustrie is al jaren een heet hangijzer in Eerbeek. Omdat de fabrieken midden in het dorp staan, ervaren veel mensen overlast van rijdende vrachtwagens. Hendrik Derickx (71) uit Zutphen denkt een oplossing te hebben: gebruikmaken van de oude spoorlijnen die langs de papierfabrieken lopen. 

5 reacties

 • Stef Boersma

  2 maanden geleden
  Ruud, bij M&M is dit het toekomstscenario als de KM1 (kartonmachine) economisch niet meer voldoet. Helaas dan niet in Nederland. Enige positieve punt voor Eerbeek is het gratis water (wat steeds meer beperkt zal worden doordat toekomstige grote behoeftes bij nieuwe machines nooit voorzien kunnen worden). Tot die tijd wil M&M logischerwijs zoveel mogelijk uit de Eerbeekse locatie halen. Hierbij wordt het "anders gaan we weg" argument natuurlijk ingezet (terwijl het al duidelijk is dat ze weg gaan
 • Ruud Overes

  2 maanden geleden
  Kun je die hele papier industrie niet beter ergens langs de snelweg bouwen?
 • Stef Boersma

  2 maanden geleden
  Een ander punt wat mist in de discussie is de kanaalweg. Deze weg vormt de oplossing voor de overlast door vrachtwagens in elk scenario. Vraag was alleen op welk punt het verkeer zou aansluiten op de kanaalweg. De nieuwe ontwikkelingen rond deze weg maken hem voorgoed ongeschikt als route voor vrachtwagens. De route door de dorpen moet blijven bestaan. In de plannen worst hier nog niet vanuit gegaan.
 • Stef Boersma

  2 maanden geleden
  Alle protesten, oplossingen, discussies over werkgelegenheid, enz. over het burgersterrein missen de kern. Er is helemaal vanuit de industrie geen behoefte aan de extra opslagcapaciteit. Het gaat er de industrie om dat het burgersterrein een industriële bestemming krijgt. Mocht er woningbouw plaatsvinden kan dit toekomstige grote uitbreidingen van de industrie bestemmingsplantechnisch beperken.
 • Henny Arends

  2 maanden geleden
  Kun je de goederen niet beter per spoor vervoeren , dan met vrachtauto's?

Apeldoorn