Volledig scherm
Zwerfafval. © Erik van 't Hullenaar

Zwerfafvalbrigade aan de slag in Wenum Wiesel

Wenum Wiesel krijgt zijn eigen zwerfafvalbrigade. Komende zaterdag gaat een groep inwoners van het Apeldoornse dorp voor het eerst op pad om hun omgeving op te schonen. 

Het startschot wordt om 10.00 uur gegeven door wethouder Mark Sandmann. De zwerfafvalbrigade in Wenum Wiesel heeft een primeur: het is de eerste opruimclub die tot stand is gekomen door de samenwerking van de gemeente Apeldoorn en Stichting Landschapsbeheer Gelderland (SLG). 

  1. Kleuterschool op omstreden locatie in Apeldoorn gesloopt

    Kleuterschool op omstreden locatie in Apeldoorn gesloopt

    De sloop van het voormalige kleuterschoolgebouw aan de Apeldoornse Van Galenstraat is begonnen. Het gebouwtje staat verscholen tussen achtertuinen. Omwonenden opperden jaren geleden dat het een plek verdiende op de gemeentelijke monumentenlijst, maar daar werd nooit serieus werk van gemaakt. Tegen de nieuwe plannen op de locatie bestaat veel protest. Van de gemeente mag er een gebouw terugkomen met daarin vier woningen. Dat is een veel te grote belasting op de buurt, klagen de omwonenden. Ze stapten naar de onafhankelijke bezwarencommissie om de verleende vergunning aan te vechten. Die doet binnen enkele maanden uitspraak.

In samenwerking met indebuurt Apeldoorn

Apeldoorn