1000 hennepplanten gevonden in Arnhemse loods, pand op slot

VideoARNHEM - De Arnhemse burgemeester, Ahmed Marcouch, heeft het bedrijfspand in Arnhem waar dinsdag een ‘zeer grote hennepkwekerij’ werd ontdekt met onmiddellijke ingang gesloten. In twee ruimtes van het gebouw op industrieterrein Het Broek stuitte de politie op meer dan 1000 wietplanten, is woensdagmiddag bekend gemaakt.

Volledig scherm
In het bedrijfpand aan de Leemansweg in Arnhem werden meer dan 1000 wietplanten gevonden. © gemeente Arnhem

De kwekerij werd gevonden tijdens een grootscheepse actie van het Arnhemse Interventieteam. Een man van 30 werd aangehouden. De planten en installaties in het pand aan de Leemansweg zijn meteen dinsdagavond weggehaald en daarna heeft Marcouch het pand gesloten.

Tijdens de zelfde controle bleek op het bedrijventerrein sprake van illegale bewoning, zwartwerken en werden diverse milieu-overtredingen geconstateerd.

Bij een bedrijf is apparatuur in beslag genomen in verband met een openstaande belastingschuld van meer dan 20.000 euro. Bij een andere onderneming zijn twijfels gerezen over de juistheid van de belastingafdracht.

‘Eerlijke ondernemers moeten veilig kunnen ondernemen’

Volledig scherm
Het pand aan de Leemansweg in Arnhem waar de dinsdag hennepkwekerij is aangetroffen. © DG

Het is de tweede keer dat een grote controle wordt gehouden op het industrieterrein. Marcouch wil daarmee duidelijk maken dat ‘op onze Arnhemse bedrijventerreinen geen plek is voor criminaliteit en misdaad’.

Het gaat hem met name om ‘fout geld, intimidaties, chantage en bedreigingen’. ,,Dat is gevaarlijk en ondermijnt een eerlijke samenleving”, vindt de burgemeester. ,,Eerlijke ondernemers moeten veilig kunnen ondernemen.”