Een slachtoffer wordt afgevoerd na de steekpartij bij het Thomas a Kempiscollege in Arnhem, archieffoto ter illustratie.
Volledig scherm
PREMIUM
Een slachtoffer wordt afgevoerd na de steekpartij bij het Thomas a Kempiscollege in Arnhem, archieffoto ter illustratie. © Timo Bouman/Persbureau Heitink

17-jarige scholier steekt op klaarlichte dag man neer die opkomt voor zijn broertje

Een man van 26 uit De Meern en een 17-jarige Arnhemmer zijn door de rechtbank veroordeeld voor hun aandeel in een steekpartij vlak bij het Thomas a Kempis College in Arnhem. De twee raakten op 21 september 2021 slaags met elkaar. De jonge Arnhemmer stak daarbij de 26-jarige met een mes in zijn zij. Veel scholieren waren getuige van het geweld.

7 reacties

 • Jan Willem Kleinnagelbrink

  2 maanden geleden
  Positieve ontwikkeling? zeker traantje en sorry bij de geitewollensok rechter? Straf echt, steken, schieten, granaten, dingen opblazen, beroven? min. 3 jr ongeacht leeftijd. Containers uithalen? min. 6 mnd cel En dan die gevangenis niet gezellig zijn met sport, spel, internet Nee, overall, rubber slippers.Niks status in de bajes! Je kop houden 3x per dag sober eten. 2e keer de bak in? straf dubbel! Harde aanpak heet dat, niet kwekken met elkaar, kop dicht Niet humaan? zij ook niet Aanpakken
 • Samantha van den Bos

  2 maanden geleden
  Het in en in triest dat er zoveel kinderen met wapens rondlopen en het ook nog gebruiken, wat is hier mis gegaan? Wat ik niet begrijp dat wanneer je iemand probeert te vermoorden ,want dat is het wel wanneer je iemand steekt met een mes en ook er in slaagt diegene te verwonden, dat je er met een belachelijke lage straf van af komt. "Hij maakt een positieve ontwikkeling door" tuurlijk wat een onzin, als je hier toe instaat bent. Geeft de zware straf die in verhouding staat tot het delict.
 • W. Kloppenburg

  2 maanden geleden
  En dan vinden de geitenwollensokkers het ook nog raar dat de jeugd met messen en pistolen rondloopt. Je kunt zo langzamerhand rustig stellen dat de Overheid die stug weigert afdoende afschrikwekkend op te treden dit gedrag van de jeugd uitlokt.
 • Yvonne Veld

  2 maanden geleden
  Wat bezielt mensen om dit bij zich te dragen en ook nog bij het minste of geringste te gebruiken? De jeugd is ernstig "ziek" of moet ik zeggen verziekt.
 • Paul Eijk

  2 maanden geleden
  Dit is geen straf maar wat het wel is weet ik ook niet, in onze tijd was mes en steken alleen voor de ergste criminele nu lijkt iedereen met een mes te lopen!