3FM Serious Request: The Lifeline voert door Zutphen, Deventer en Ommen

VideoDe voettocht waarmee dj's van 3FM in de week voor kerst geld willen inzamelen voor het Rode Kruis voert dit jaar onder meer door Zutphen, Deventer, Holten en Ommen. De zes radiopresentatoren lopen zo’n 500 kilometer van Goes naar Groningen om de strijd tegen mensenhandel te steunen.

De dj's die dit jaar meedoen zijn Frank van der Lende en Eva Koreman, Sander Hoogendoorn en Herman Hofman en Mark van der Molen en Rámon Verkoeijen, maakte 3FM vanochtend bekend. In drie dj-teams maken ze tijdens de tocht 24 uur per dag live radio en bezoeken acties die luisteraars organiseren. De dj's lopen in deze regio onder andere via Zutphen en Laren (Gelderland) naar Deventer. Vanuit de Hanzestad wordt de voettocht vervolgd richting Raalte, Holten en Hellendoorn. Daarna worden Ommen, Zuidwolde en Pesse ook aangedaan. In deze plaatsen zullen zogenoemde chequepoints worden ingericht. 

Andere opzet

De actie is de opvolger van 3FM Serious Request waarmee jarenlang miljoenen euro’s werden opgehaald voor diverse goede doelen. De tanende belangstelling maakte een andere opzet van de actie nodig. Dat werd The Lifeline. In 2018 was de eerste editie. Onder het motto ‘Red levens: join The Lifeline’ werd 1,3 miljoen euro opgehaald.

Tijdens de voettocht van Zeeland naar Groningen doen de zes dj’s in de week voor de kerst bijna honderd plaatsen aan. Mensenhandel is een verborgen drama dat wereldwijd 25 miljoen mensen treft, waarvan het merendeel jongeren, aldus 3FM.

Volledig scherm
De zes NPO 3FM-dj’s van 3FM Serious Request: The Lifeline zijn Frank van der Lende en Eva Koreman, Sander Hoogendoorn en Herman Hofman en Mark van der Molen en Rámon Verkoeijen. © NPO 3FM
De Stentor gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement