Volledig scherm
Foto ter illustratie. © Thinkstock

Aanrander vrouwen in sauna en op straat in Spijkerkwartier moet meteen in behandeling

ARNHEM - Een 23-jarige inwoner van Arnhem die als kind slachtoffer werd van misbruik, is vrijdag veroordeeld voor twee aanrandingen. Hij moet meteen in behandeling.

Hij benaderde ruim twee jaar geleden in de nacht een vrouw die na het stappen naar de woning van haar vriend in het Spijkerkwartier liep. Hij deed seksuele voorstellen, trok haar een steegje in en probeerde haar naar de grond te krijgen. Zij begon hard te gillen, sloeg van zich af en wist weg te komen.

Vorig voorjaar, toen hij in afwachting van zijn berechting weer op vrije voeten was, zat hij aan een vrouw in de sauna van een sportschool in dezelfde wijk.

Herkend op foto

De man heeft steeds ontkend, maar de rechtbank ziet voldoende bewijs. De Arnhemmer vertelde het eerste slachtoffer zijn naam, leeftijd en adres en voldeed aan haar omschrijving.

De vrouw in de sauna sloeg na de aanranding alarm bij de bedrijfsleider en herkende de Arnhemmer op een foto in het registratiesysteem van de sportschool. De officier van justitie vond dat sprake was van een poging tot verkrachting van het eerste slachtoffer, maar daar zag de rechtbank geen bewijs voor. Ze hield het op aanranding.

Training sociale vaardigheid

De Arnhemmer is veroordeeld tot een onvoorwaardelijke gevangenisstraf van 56 dagen, een voorwaardelijke gevangenisstraf van 120 dagen met een proeftijd van drie jaar en een werkstraf van tweehonderd uur. De man heeft het onvoorwaardelijke deel al uitgezeten en moet meteen beginnen met een ambulante behandeling voor traumaverwerking en een sociale vaardigheidstraining.

Verder is hij veroordeeld tot het betalen van ruim 1400 euro schadevergoeding aan een van de slachtoffers.