Agent lost twee schoten nadat man met mes dreigt in Arnhem

ARNHEM - Een agent heeft in Arnhem twee schoten gelost met zijn dienstpistool om een gewapende man te stoppen die dreigde zichzelf en agenten iets aan te doen. De man, die dreigde met een mes, werd niet geraakt maar kon wel worden aangehouden. 

Volledig scherm
Foto ter illustratie. © ANP

Het incident gebeurde zondagavond aan de Gelderse Rooslaan, maar is dinsdag pas door de politie gemeld.

Agenten rukten rond 22.15 uur uit naar de woning om een melding op te nemen van een bewoonster. Tijdens het gesprek ontstond de dreigende situatie met de man. Om de verdachte te stoppen, loste een van de agenten een waarschuwingsschot. Toen daar geen reactie op kwam, heeft de agent nogmaals geschoten.

De politie maakt standaard een rapportage van situaties waarin agenten geweld gebruiken. Soms volgt ook intern onderzoek. 

Tips of aanvullingen op het nieuws?

 WhatsApp ons!

Stuur ons een bericht op 06-13322268. Mailen kan ook, naar: online@gelderlander.nl

  1. Waylon en Romy Monteiro in Musis; opbrengst naar KWF Kankerbestrijding

    Waylon en Romy Monteiro in Musis; opbrengst naar KWF Kankerbe­strij­ding

    ARNHEM - Na vijf kleinschalige gala’s op diverse plekken in Arnhem heeft Jeroen Muller met zijn Stichting Events2Cancer nu de schouders gezet onder een heus concert. Op zaterdag 26 oktober vindt in de Parkzaal van Musis (capaciteit 1.700 staanplaatsen) voor de eerste keer Music2Cancer plaats, met optredens van onder meer Waylon, Romy Monteiro en Niels Geusebroek. De opbrengst gaat zoals altijd naar KWF Kankerbestrijding.