Volledig scherm
Supporters van PEC Zwolle in GelreDome tijdens de wedstrijd Vitesse-PEC vrijdagavond. © BSR Agency

Agenten doen aangifte mishandeling na Vitesse - PEC Zwolle

ARNHEM - De twee agenten die na afloop van de voetbalwedstrijd Vitesse - PEC (3-0) in Arnhem mishandeld zijn, hebben aangifte gedaan. Drie supporters van de club uit Zwolle zijn aangehouden. Er volgt een onderzoek naar de mishandelingen van de agenten.

De wedstrijd tussen Vitesse en PEC verliep gisteravond relatief rustig. Aan het eind van het duel zagen agenten dat er gedoe was op de uittribune met Zwolse supporters, aldus politiewoordvoerder Simen Klok.

,,Daar zijn wat extra agenten naar toe gegaan en eigenlijk was het daarna vrij snel weer rustig”, zegt Klok. Korte tijd later ging ineens toch mis.

,,De supporters mishandelden twee agenten. Eén kreeg klappen en een ander een trap in zijn rug. We hebben daarop besloten om de twee verdachten aan te houden."

Parkeerplaats GelreDome

Quote

Er zat nog iemand in die auto die het nodig vond om collega's te beledigen. Ook hij is aangehou­den.

Politiewoordvoerder Simen Klok

Dat gebeurde op de parkeerplaats van GelreDome waar de politie alle auto's die het terrein wilden verlaten controleerden. In één van de auto’s troffen ze de verdachte aan.

,,Er zat nog iemand in die auto die het nodig vond om collega's te beledigen. Ook hij is aangehouden. De derde verdachte hebben we aangehouden in de supportersbus”, zegt Klok. Het gaat om twee supporters uit IJsselmuiden van 18 en 20 jaar en een 18-jarige Zwollenaar.   

De voorzitter van de supportersvereniging van PEC Zwolle Freddy Eikelboom noemde het politieoptreden ‘agressief’. De gearresteerde Zwollenaar is zijn zoon. 

Aan het dollen

,,Er waren wat jonge knapen aan het dollen. Maar dat leidde al snel tot een handgemeen. Terwijl dat op een andere manier opgelost had kunnen worden. Dit heb ik nog niet eerder meegemaakt. Denk je op een leuke manier een wedstrijd te gaan bezoeken, dan gebeurt dit. De agenten reageerden echt agressief”, vindt Eikelboom. 

Hij denkt dat de boosheid van zijn zoon een reactie was op het politieoptreden, waarbij vader Freddy Eikelboom een klap met een gummiknuppel kreeg. De voorzitter van de supportersvereniging wil aangifte van mishandeling. 

Onderzoek

In een reactie op het verhaal van Eikelboom zegt politiewoordvoerder Klok: ,,Natuurlijk hebben we ook de berichten gezien van de voorzitter van de supportersvereniging, die nogal losgaat. Ik vind het lastig om in detail te gaan reageren, omdat ik er niet ben bij geweest. Er komt sowieso een onderzoek. De agenten hebben aangifte gedaan. Die zaken lopen dus nog.” 

Hij voegt eraan toe: ,,Als er mensen zijn die menen dat ze onterecht een tik met de wapenstok hebben gehad, dan kunnen ze een klacht in dienen of aangifte doen.” 

De Stentor gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement