Agressieve serval duikt ineens op in tuin: ‘In plaats van vluchten kwam die blazend op mij af’

ARNHEM - Een wilde servalkat heeft zaterdagochtend enkele uren de tuin van dierenarts Bas Arends bezet. De van oorsprong Afrikaanse kat gedroeg zich agressief en liet zich niet wegjagen. ,,Een huiskat is redelijk snel bang te maken, maar deze kwam in plaats van te vluchten blazend op mij af”, zegt Arends.

5 reacties

 • Ruud Moison

  3 maanden geleden
  Zo'n dier moet niet bij mensen mogen zijn. Wat moet je er meer over zeggen. Categorie omdat het niet natuurlijk is. Een hond en een kat zijn gedomesticeerde dieren.
 • Dora Sborschikow

  3 maanden geleden
  Wij hebben zelf een Serval is voor ons ons kindje zo lief slaapt bij ons in bed is de hele dag bij ons speelt net als een hondje als we een bal gooien pakt ze hem en brengt ze hem terug Een Serval zal uit zichzelf nooit wat doen maar steentjes gooien en nat spuiten probeer dat eens bij een grote hond zoals een rottweiler of een ander ras kijken wat die doen Mensen hebben allemaal een mening over een Serval maar hebben er geen verstand van ieder dier kun je kwaad maken dat ligt aan mensen zel
 • Bernhard Muts

  3 maanden geleden
  Schandalig dat je een serval als huisdier mag houden. En deze dan ook neeg eens laten ontsnappen....
 • G. Van Loenen

  3 maanden geleden
  Dat is de beste dierenarts van Nederland, Henk Luten!!
 • Roy Wesselink

  3 maanden geleden
  Het is verbazingwekkend wat sommige mensen als huisdier bestempelen, zo kun je zelfs een hert een huisdier noemen. Dit dier had het zo fijn dat deze kon ontsnappen, voor hetzelfde geld had de politie ingegrepen….