Ahmed Marcouch steekt ouderen een hart onder de riem: ‘Wij gaan alles inhalen met u’

videoARNHEM - ,,Hou vol!” De Arnhemse burgemeester Ahmed Marcouch steekt de ouderen in Nederland in een videoboodschap een hart onder de riem ten tijde van de coronacrisis. ,,Zodra dit gevaar geweken is, zoeken wij u op. Wij gaan alles inhalen met u.”

Ahmed Marcouch is een van de bekende Nederlanders die een persoonlijke videoboodschap heeft ingesproken in het kader van de actie #hartonderderiem, van de Algemene Nederlandse Bond voor Ouderen (ANBO). 

Tientallen BN’ers, onder wie cabaretier Claudia de Breij, minister Martin van Rijn, oud-profvoetballer John de Wolf en politicus Henk Krol, gingen de Arnhemse burgemeester voor in de actie om ouderen te steunen. 

Inhalen

Een hart onder de riem van Ahmed Marcouch, burgemeester van Arnhem.
Volledig scherm
Een hart onder de riem van Ahmed Marcouch, burgemeester van Arnhem. © ANBO

,,Dit is de eerste week dat wij alleen maar kunnen bellen, schrijven, filmen en skypen om u te beschermen tegen het nieuwe virus: corona”, zegt Marcouch. ,,Gelukkig helpen de verzorgers ons. De hele dag moet ik al aan u denken. En aan de mensen die graag bij u zijn (...).”

De burgemeester looft de ouderen voor hun wijsheid en warmte. Marcouch sluit de video af met de belofte om alle activiteiten, zoals een jubileum of het uitreiken van een lintje, in te halen als de crisis voorbij is.

Lees alle verhalen over corona in Arnhem en omstreken in ons dossier.