Volledig scherm
Corine, Rein en Martijn showen de nieuwe tenues. © Rolf Hensel

Ambulancepersoneel in regio Arnhem en Ede vandaag voor het eerst in nieuw tenue

ARNHEM - Na twintig jaar heeft het ambulancepersoneel in Gelderland-Midden nieuwe tenues. De geelgroene uniformen hebben vanaf dinsdag plaats gemaakt voor moderne licht- en donkerblauwe kleding. 

Ambulancezorg Gelderland-Midden is de eerste ambulancedienst in Gelderland die overgaat op deze nieuwe uniformen.

De nieuwe kleren zijn landelijk een maand geleden geïntroduceerd. Regio voor regio krijgen nieuwe tenues. Dinsdag was Gelderland aan de beurt.

Volgens Ambulancezorg Gelderland-Midden zijn de uniformen functioneel en comfortabel, en is het pak beter zichtbaar. De pakken hebben een betere pasvorm dan de oude en hebben een dames- en herenlijn. 

670.000 mensen

Volledig scherm
De oude kleding heeft afgedaan. © Rolf Hensel

Veiligheids- en Gezondheidsregio Gelderland-Midden behartigt de belangen van de gemeenten Arnhem, Barneveld, Doesburg, Duiven, Ede, Lingewaard, Nijkerk, Overbetuwe, Renkum, Rheden, Rozendaal, Scherpenzeel, Wageningen, Westervoort en Zevenaar. In dit gebied wonen zo’n 670.000 mensen. 

Vorig jaar februari hebben van elke veiligheidsregio in Nederland twee ambulancehulpverleners de kleding in de dagelijkse praktijk getest. Uit elke regio deden twee professionals mee aan de draagproef. Na de proef is de nieuwe kleding in productie genomen en krijgen alle ambulancepersoneel dit jaar een nieuwe outfit.