Arnhem haalt alles uit de kast voor de herdenking rond de John Frostbrug

videoARNHEM Nog nooit eerder werd een herdenking van de Slag om Arnhem zo druk bezocht als vrijdagavond op en rondom de John Frostbrug. De veteranen wisten niet hoe ze hadden toen ze door de grote massa  heen  reden in hun golfkarretjes, naar hun traditionele plek aan de oostzijde van het Airborneplein.

Arnhem trok alles uit de kast om de 22 mannen te eren die dit weekend de velden bezoeken waar hun kameraden sneuvelden, 75 jaar geleden. ,,Overwelmend”, noemt de 97-jarige Alexander Sandy Cortmann het. ,,Ik ben er volgend jaar ook weer bij hoor",  zegt hij beslist. De avond daarvoor heeft hij in een hoekje op het bordes van het Airborne Museum zijn hart uitgestort, de oorlog herbeleefd. ,,Ik liep door de straten. Ik zag een laars liggen. Ik schopte tegen de laars aan. De voet zat er nog in”

De Stentor gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
  1. Arnhem gaat jongeren een maatschappelijke diensttijd bieden

    Arnhem gaat jongeren een maatschap­pe­lij­ke diensttijd bieden

    ARNHEM - Arnhem is een van de elf gemeenten in Nederland die van het kabinet jongeren een maatschappelijke diensttijd mogen aanbieden. De gemeente krijgt daar ruim 624.000 euro voor. Dat wil ze besteden aan een tweejarig project waarbij 140 jongeren in de leeftijd van 16 tot 27 jaar, die geen opleiding volgen, verdeeld over zeven groepen hun vaardigheden ontwikkelen en een beter beeld krijgen van wat ze verder willen doen in hun leven.