Volledig scherm
De brug op de touringcar waarmee de Arnhemse delegatie het bidboek voor het Eurovisie Songfestival naar Hilversum bracht. © DG

Arnhem naar Hilversum met soort ‘Waalbrug’ op Songfestivalbus

ARNHEM - Presenteerde de Arnhemse delegatie woensdag in Hilversum het bidboek ‘Celebrate Freedom’ voor het Eurovisie Songfestival 2020 nou echt met een touringcar waarop in de skyline van de Gelderse hoofdstad de Waalbrug van Nijmegen te zien is? Die vraag gaat rond op sociale media.

,,We hadden beter een ander plaatje kunnen gebruiken”, zegt een woordvoerder van de gemeente Arnhem. Dat er een afbeelding van de Waalbrug op de bus staat en niet van de John Frostbrug (symbool van de Slag om Arnhem die in september 1944 de bevrijding van Nederland had moeten versnellen), zul je hem niet horen zeggen. Maar ‘een beetje onzorgvuldig’ is het wel. En ‘onfortuinlijk’ bovendien.

,,De boog van de brug op de Songfestivalbus heeft in eerste instantie meer weg van de Waalbrug dan van de Frostbrug”, beaamt de gemeentewoordvoerder. ,,Aan de andere kant: de boog van de Frostbrug eindigt op het wegdek, die van de Waalbrug loopt verder door naar beneden. Wat dat betreft lijkt de afbeelding weer meer op de Arnhemse brug.”

Hoe het precies zit, blijft onduidelijk. Het ontwerp voor de bus is gemaakt door de grafische afdeling van de gemeente Arnhem. Daar kan niemand woensdag uitsluitsel geven over de herkomst van de afbeelding van de brug, zegt de woordvoerder.

De Stentor gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement