Volledig scherm
Foto ter illustratie. © RV

Arnhemmer mishandelt vrouw als hij foto ziet van
haar met andere man

ARNHEM – ,,Ik heb spijt. Het hoort niet wat ik heb gedaan. Ze is de moeder van mijn kind. Maar als je ziet dat ze iets met een andere man doet… Daar kan een man niet tegen.” Aldus een 28-jarige Arnhemmer woensdag op de rechtbank.

Hij hoorde een werkstraf van zeventig uur en een voorwaardelijke gevangenisstraf van twee weken tegen zich eisen voor het mishandelen van zijn vrouw met een knuppel.  De officier van justitie wil dat hij een training volgt om te leren zijn agressie te beheersen.

De Arnhemmer reed die dag met zijn vrouw naar Velp om bij de Rijn met haar te praten. Vriendinnen van haar hadden hem een foto laten zien waarop zij stond met de arm van een andere man om haar schouder.

Knuppel 

Hij confronteerde haar, maar zij ontkende. ,,Toen sloeg ik haar. Met de platte hand. Ik weet niet hoe vaak. Ik was boos.” Hij had een knuppel in de auto liggen, dat diende als wapen sinds hij in een verkeersruzie verzeild was geraakt, maar hij ontkent dat hij die knuppel tegen haar gebruikte.

Dat zegt de vrouw wel. In haar aangifte, maar ook meteen na het voorval tegen getuigen. Ze had over haar hele lijf bloeduitstortingen. Na het voorval twee jaar geleden is het stel enige tijd uit elkaar geweest, maar inmiddels zijn ze weer bij elkaar. 

,,Wat als u weer zo’n foto onder ogen krijgt?”, vroeg de officier van justitie. ,,Ik zou niet meer zo reageren”, antwoordde de verdachte. “Ik heb gezien hoe zwaar ze verwond was. Dat deed me zeer.”

De officier van justitie eiste verder een geldboete van 225 euro voor het bezit van de knuppel.

Uitspraak: over twee weken.

De Stentor gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement