Volledig scherm
Foto ter illustratie. © ANP XTRA

Arnhemmer moet 2,5 jaar de cel in voor neersteken van ex van vriendin

ARNHEM / ZUTPHEN - Een 27-jarige Arnhemmer heeft afgelopen augustus wel degelijk de ex van zijn vriendin neergestoken in Presikhaaf. Dat vindt de rechtbank in Zutphen bewezen. De Arnhemmer wordt daarom veroordeeld tot 2,5 jaar cel, waarvan een half jaar voorwaardelijk, zoals de officier van justitie ook had gevraagd. 

De Arnhemmer mag volgens de rechtbank van geluk spreken dat het niet fataal is afgelopen. Sinds 2016 waren er zeker twintig keer ‘incidenten’ tussen de vriendin van de Arnhemmer en haar ex, die haar ook zou stalken. Ook op de avond in augustus, toen het stel uit ging in Arnhem. 

In twee van de café’s die ze bezochten, dook de ex van het meisje op. Aan het einde van de avond kwam hij ook naar haar flat in Presikhaaf. Zij ging naar beneden om hem weg te sturen, waarop de verdachte een mes pakte en ook naar beneden ging.

Daar kwam het tot schermutseling volgens omwonende getuigen, die de twee mannen zagen duwen en trekken, waarna het slachtoffer met bloed achterbleef en de Arnhemmer en zijn vriendin wegreden.