Arnhems breedlipneushoorntje maakt voor het eerst kennis met giraffen en antilopen op Burgers’ Safari

VIDEOARNHEM - Het jonge breedlipneushoornmannetje, geboren op 15 augustus, heeft donderdagochtend voor het eerst de de savannevlakte van Koninklijke Burgers’ Zoo in Arnhem verkend. Daar maakte hij kennis met de dieren die daar leven, zoals giraffen en antilopen.

De verkenning vond  donderdag plaats onder het ‘waakzame oog van zijn moeder', schrijft de Arnhemse dierentuin. Het jonge dier stapte ‘brutaal en dapper op alle andere diersoorten af'. Dat is goed te zien in de video die de dierentuin vandaag naar buiten bracht. 

Het jong is de tiende breedlipneushoorn die in Burgers’ Zoo is geboren. Van deze baby's die sinds 2002 ter wereld kwamen in Arnhem, werd er één dood geboren. In heel Europa leven 269 breedlipneushoorns in dierentuinen. 

Gemiddeld worden er jaarlijks niet meer dan tien kleine neushoorns geboren, becijfert Burgers’ Zoo. Lang niet alle mannetjes (er zijn er in Europa 116) zijn vruchtbaar en ook bij de vrouwtjes zijn er voortplantingsproblemen.

Het neushoorntje ontmoet donderdag voor het eerst andere dieren in de Arnhemse dierentuin Burgers' Zoo.
Volledig scherm
Het neushoorntje ontmoet donderdag voor het eerst andere dieren in de Arnhemse dierentuin Burgers' Zoo. © Burgers' Zoo
De Stentor gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement