Volledig scherm
Wijkbewoners van Over het lange Water demonstreerden afgelopen weekeinde tegen het isolatieproject van Volkshuisvesting. © Gerard Burgers

Arnhemse corporatie ziet af van vloerisolatie met purschuim

ARNHEM - Volkshuisvesting ziet af van het plan om de vloeren van 249 woningen in de Arnhemse wijk Over het lange Water te isoleren met purschuim. Samen met bewoners wil de corporatie op zoek naar een alternatieve manier om de klachten met betrekking tot tocht, kieren en kou aan te pakken. 

In een brief heeft Volkshuisvesting de bewoners dinsdag uitgenodigd zich aan te melden voor een klankbordgroep van maximaal tien personen. Directeur Liesbeth van Asten hoopt snel met deze mensen om tafel te zitten, zodat de geplande werkzaamheden rond isolatie van daken, vloeren en kozijnen alsnog op korte termijn kunnen worden opgepakt.

Schadelijk voor gezondheid

Het plan om de vloeren te isoleren met purschuim is losgelaten na protest van het merendeel van de bewoners. Deze huurders vreesden dat het gebruik van purschuim schadelijke gevolgen zou kunnen hebben voor hun gezondheid. 

,,Van begin af aan was duidelijk dat we daar iets mee moesten", zegt Van Asten. ,,Overhalen van deze mensen is niet aan de orde geweest. Wij kunnen wel denken dat purschuim een goed product is, maar als mensen zich daar niet prettig bij voelen, moet je gaan kijken naar alternatieven.”

‘Elk product heeft voor- en nadelen’

Van Asten heeft er alle vertrouwen in dat de zaak rond het isoleren van de woningen tot een goed einde wordt gebracht. ,,Uiteindelijk willen we allemaal hetzelfde: dat de tocht en kou zover als mogelijk worden teruggedrongen. Elk product dat we daarbij inzetten, heeft zijn voor- en nadelen. Het gaat er om dat er vertrouwen komt in de aanpak. Dat de maatregelen door iedereen worden gedragen.” 

De Stentor gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement