Foto ter illustratie.
Volledig scherm
Foto ter illustratie. © ANP

Arnhemse ouders regelen het zelf: ‘Nauwelijks aanmeldingen voor kinderopvang’

ARNHEM - Ouders in Arnhem regelen de opvang voor hun kinderen in deze periode voornamelijk zelf. Maar weinig ouders die in vitale functies werken zoals de zorg of het onderwijs, maken gebruik van de mogelijkheid om hun kinderen buitenshuis te laten opvangen. 

,,De behoefte van die ouders naar opvang van hun kinderen op school of in de kinderdagverblijven, lijkt op dit moment kleiner dan vooraf verwacht. Zeker in het voortgezet onderwijs melden zich nauwelijks kinderen”, schrijft de gemeente Arnhem. Precieze aantallen zijn bij de gemeente niet bekend. 

Vanwege de verspreiding van het coronavirus zijn scholen gesloten. Ouders die werkzaam zijn in de zorg, het onderwijs, of de politie en brandweer mogen hun kinderen wél naar school brengen. 

Richtlijn

Naast bovengenoemde opvang is in samenwerking met het onderwijs en de kinderopvang een lokale richtlijn opgesteld voor gezinnen waar thuis problemen spelen en professionals zich ernstig zorgen maken om het kind. In die gevallen wordt ook opvang geboden, door de kinderopvang of de school. Dit vindt plaats in samenspraak tussen kinderopvangorganisaties, scholen en de sociale wijkteams.

Arnhemse scholen hebben inmiddels onderwijs op afstand zo goed als mogelijk ingericht. Wel zijn het ROC Rijn IJssel en de Hogeschool Arnhem Nijmegen nog druk om studenten in het buitenland terug te krijgen naar Nederland.  Ook zijn er internationale studenten in Arnhem die (bijvoorbeeld door hun ouders) worden verzocht terug te keren naar hun land van herkomst.

Lees alle verhalen over corona in Arnhem en omstreken in ons dossier.