Volledig scherm
PREMIUM
Op de voorgrond van links naar rechts: Liam te Riele, Jard Pol en Rinke Fokkema, te midden van medestanders voor de klimaatmars in Den Haag. © Gerard Burgers

Arnhemse scholieren naar klimaatmars: ‘Wij gaan ff de mensheid redden donderdag’

ARNHEM - Arnhemse leerlingen rijden donderdag met groepskorting van de NS per trein naar de klimaatmars in Den Haag. Ze hopen zoveel mogelijk clubjes van zeven te vormen om tegen een zachte prijsje van iets meer dan een tientje per persoon naar de demonstratie af te kunnen reizen.

Rinke  Fokkema (17), Liam te Riele (16) en Jard Pol (17), leerlingen van het Thomas a Kempis College, zijn ervan overtuigd dat veel leerlingen hun voorbeeld zullen volgen. Hun groepsapp is niet gespeend van humor.

'Wij  gaan ff de mensheid redden donderdag’ luidt de slogan daar. Het is een knipoog naar alle betweters die denken dat het morgen toch niks gaat helpen. ,,We willen onze stem laten horen", zegt Liam.  ,,Opkomen voor onze toekomst. Stemmen mogen we nog niet. Demonstreren wel.”

De Stentor gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement