De drie wijkagenten met de tandem die vanaf nu wordt ingezet door de politie. Links: Femke van den Berg.
Volledig scherm
De drie wijkagenten met de tandem die vanaf nu wordt ingezet door de politie. Links: Femke van den Berg. © Timo Bouman/Persbureau Heitink

Arnhemse wijkagenten hebben een volle agenda, dus springen ze op de tandem

ARNHEM - De fotoshoot van drie Arnhemse wijkagenten op een tandem is geen grap: de dienders gaan echt de hort op met een tandem. De bronskleurige Sparta moet de agenten uit de sleur van de dag halen.

,,We missen de laagdrempelige gesprekken in de wijk: we worden vooral geleefd en gaan van afspraak naar afspraak”, begint Femke van den Berg. Samen met Pim Willemsen en Frank Bouwmeester is zij wijkagent van Geitenkamp, Arnhemse Allee, Paasberg, Angerenstein, Monnikenhuizen en Plattenburg. De agenten vinden dat ze, belast met een volle agenda, te weinig op straat zijn te vinden.

De zorginstellingen, scholen en projecten in de wijken nemen veel tijd in beslag. De tandem moet de agenten weer de wijk in krijgen. 

Hoogte80 festival

Quote

Dit is onze manier om op ludieke wijze de binding met de wijken te zoeken

Femke van den Berg, Wijkagent

De fiets was in het bezit van de opa en oma van Van den Berg, die er samen tochtjes op reden. Uiteindelijk verdween de fiets in de schuur, waar hij werkeloos bleef staan. Na een opknapbeurt krijgt de Sparta nu een tweede leven als politietandem.

,,De start van ons tandemteam brengt al veel teweeg, we zagen veel lachende gezichten", zegt Van den Berg. ,,Collega's in Arnhem-Zuid hebben een bakfiets en elders nemen agenten op locatie plaats achter een tafeltje. Dit is onze manier om op ludieke wijze de binding met de wijken te zoeken.”

,,Je zult ons vinden tijdens evenementen, zoals het Hoogte80 festival. Misschien komen er ook leuke acties, dat moeten we verder uitwerken.” 

De Stentor gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement