ASM-festival snakte naar water en kreeg een fikse onweersbui over zich heen

Update + VideoARNHEM - Op de misschien wel laatste tropische dag van het jaar beleefden duizenden bezoekers van het ASM-festival in Arnhem zaterdag een dorstige topdag. Onweer gooide ’s avonds heel even roet in het eten.

Optredens van onder anderen Guus Meeuwis en Ilse DeLange werden warm ontvangen door de zomers uitgedoste fans. Zelf probeerden ze het hoofd koel te houden met bier en water, maar dat laatste ging niet zonder slag of stoot.

Flesje water bijvullen

De organisatie stond toe dat mensen een flesje water meenamen naar het festivalterrein op de Stadsblokken ten zuiden van de Rijn en dat ze dat bijvulden bij het watertappunt dat was aangebracht nabij de locatie van de toiletten. 

Presentator Eric Corton riep het publiek vanaf het podium ook op het niet alleen bij bier te houden, maar vooral ook water te drinken en erop te letten dat andere bezoekers niet oververhit raakten.

Quote

Te weinig tappunten, maar de sfeer is top

Bezoeker ASM-festival

Bij het watertappunt vormden zich echter lange rijen en zijn de klachten over de wachttijden niet gering. ,,Een kwartier à twintig minuten duurt het wel voor ik weer water heb", zei een bezoekster die voor de derde keer haar flesje kwam vullen. ,,Te weinig tappunten, schrijf maar op", voegdw een bezoekster uit Nijmegen daaraan toe. ,,Maar de sfeer is top.” 

De organisatie meldde in een reactie dat er op het ASM-terrein niet zoveel mogelijkheden zijn om waterpunten aan te leggen. De voorziening die er was, beschikte om die reden over acht kraantjes. Overigens kon je je huid wel goed beschermen tegen de zon: er was een insmeerbar op het terrein.

Onweer

Rond 20.45 uur trok er nog een flinke onweersbui over het festivalterrein. Reden voor Racoon om het optreden af te breken. Bezoekers werd opgeroepen niet dicht bij het podium of bij metalen constructies te gaan staan. Na een kwartier was de bui voorbij en werd het festival hervat.

Met 12.500 afgenomen kaarten was de tweede editie van het ASM-festival uitverkocht. De bezoekers konden ook kijken en luisteren naar Davina Michelle en Di-Rect. Dj-act Lucas & Steve is de afsluiter.  

Volledig scherm
Dansen op de muziek van Ilse DeLange op het ASM-festival, flesje water bij de hand © DG
De Stentor gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement