Volledig scherm
PREMIUM
TRIFID arrangeert een ontmoeting tussen muziek en ruimtevaart. © PR

Astronomisch muziektrio TRIFID klinkt als... Saturnus

VideoARNHEM/NIJMEGEN - Muziek en sterrenkunde ontmoeten elkaar bij TRIFID. Accordeonist Rik Cornelissen, vibrafonist Vincent Houdijk en contrabassist Maciej Domaradzki touren langs ruimtevaartmusea, collegezalen en sterrenwachten met hun voorstelling ‘Sounds of Interstellar Space’.

Trifid is de naam van een kleurrijke nevel in het sterrenbeeld Boogschutter, een jong energieveld in onze Melkweg dat uit drie gedeelten lijkt te bestaan en constant in beweging is. Het is ook de naam van een muziektrio, met astronomie als leidmotief in hun repertoire.

De Stentor gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
  1. Bouwers en boeren protesteren tegen politie in Arnhem: ‘Klaar met het machtsmisbruik’
    UPDATE EN VIDEO

    Bouwers en boeren proteste­ren tegen politie in Arnhem: ‘Klaar met het machtsmis­bruik’

    ARNHEM - Tientallen bouwers en boeren uit de regio Barneveld hebben zich deze avond met zwaar materieel verzameld in Arnhem om een statement te maken tegen in hun ogen onrechtvaardig politieoptreden. Aanleiding daarvoor zijn twee bouwers die naar het politiebureau moesten komen: ze worden ervan verdacht met een bus een motoragent te hebben afgesneden. De demonstranten zijn door de politie naar de Markt bij het provinciehuis gestuurd.