Volledig scherm
© Thinkstock

Bezoekje aan gay chatroom loopt uit op ‘afdreiging’ van homo's

De politie heeft een 30-jarige man uit Arnhem gearresteerd voor een reeks bedreigingen en diefstallen die zich uitstrekt over enkele maanden. Rode draad is Bullchat, een chatroom voor homoseksuelen. Via die site werd een afspraak gemaakt, waarna de slachtoffers werden bestolen.

De politie onderzoekt de zaak al sinds december 2019, toen meerdere aangiftes binnen kwamen van slachtoffers (vooral mannen met een leeftijd tussen de 50 en 75) in onder meer Apeldoorn en Twello. In maart van dit jaar meldde zich een man uit Dronten bij de politie met een soortgelijk verhaal.

In alle zaken speelde gay chatroom Bullchat een rol. Nadat een afspraak was gemaakt bij de slachtoffers thuis dwongen meerdere daders hen hun bankgegevens af te staan, zodat er met de pinpas geld kon worden gehaald. ‘Afdreiging’, noemt de politie dat. Ook werden de huizen van de slachtoffers doorzocht. Over de buit die dat heeft opgeleverd, is niets bekend gemaakt. 

Meer aanhoudingen?

De 30-jarige Arnhemmer wordt verdacht van betrokkenheid bij de reeks incidenten. De politie sluit meerdere aanhoudingen niet uit: ‘Het onderzoek is nog in volle gang’.

Chatroom Bullchat wordt vaker gebruikt voor ‘afdreiging’. Zo werd vorig jaar zomer een 80-jarige Zwollenaar beroofd van 100.000 euro, nadat hij een afspraak had gemaakt via de datingsite. De politie is nog op zoek naar de daders en meldt dat de 30-jarige Arnhemmer niet is aangehouden voor deze zaak.

Als twee hetero’s hand in hand over straat lopen kijkt niemand daar van op. Maar hoe zit dat met twee homo’s? Roel vraagt mensen op straat wat zij hiervan vinden.