Volledig scherm
Een zilverrug uit het boek van Constanze Mager. © Burgers' Zoo

Bioloog reikt boek uit aan gorilla’s in Burgers Zoo: ‘Stoor nooit een vlooiende aap’

ARNHEM - De gorilla’s van Koninklijke Burgers’ Zoo krijgen dinsdagmiddag 14 mei als eerste de kans om zich te verdiepen in het boek Stoor nooit een vlooiende aap van Constanze Mager, biologe en hoofd educatie van de dierentuin. Burgers’Zoo maakt het bekend dat de boeken ‘op ludieke’  en ‘symbolische wijze’ aan de gorilla's uitgereikt zullen worden.

De presentatie van het boek gaat gepaard met de volgende boodschap van Burgers’Zoo: ‘Gorilla’s imponeren niet alleen met hun fysieke verschijning, maar vertonen ook zeer boeiend gedrag dat absoluut niet overeenkomt met het negatieve imago van brute woesteling dat mede dankzij films en verhalen de wereld in is geholpen.’

Volledig scherm
Biologe Constanze Mager van Burgers' Zoo met stokstaartjes. © Burgers' Zoo

‘Grote vriendelijke reus’

Volledig scherm
Omslag van het boek 'Stoor nooit een vlooiende aap' van biologe Constanze Mager van Burgers' Zoo © Burgers' Zoo

Bij Burgers’Zoo vinden ze ‘grote vriendelijke reus’ een passende benaming voor de zwarte kolos. De grote mensapen spelen een belangrijke rol in Magers boek Stoor nooit een vlooiende aap.  

Ze spreekt het vermoeden uit dat 'bepaalde diersoorten allang oplossingen gevonden hebben voor problemen die mensen dagelijks hoofdpijn bezorgen’.  Die lessen voor de mensheid komen aan bod tijdens een minisymposium in het Safari Meeting Centre van het Arnhemse dierenpark. Honderden gasten hebben zich daarvoor inmiddels ingeschreven.

Professor emeritus Jan van Hooff, parkmanager en biologe Wineke Schoo en Constanze Mager zullen hun licht laten schijnen over het bijzondere eigenschappen van dieren.

De Stentor gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement