De valse biljetten van 200 euro. In totaal is er 600.000 euro gevonden aan de rand van Arnhem.
Volledig scherm
De valse biljetten van 200 euro. In totaal is er 600.000 euro gevonden aan de rand van Arnhem. © Wijkagent Cees van Veldhuizen

Boswachter vindt 600.000 euro aan nepgeld onder boom in Arnhem

ARNHEM - Een boswachter heeft deze week aan de rand van Arnhem ongeveer 600.000 euro aan nepgeld gevonden. De biljetten van 200 euro lagen in een plastic zak begraven onder een boom. 

Het is niet bekend van wie de valse biljetten zijn en waar het geld precies is aangetroffen. Een motorrijder van de politie heeft de biljetten na de melding van de boswachter meegenomen. Na onderzoek is het valse geld vernietigd. 

Padvinders

Wijkagent Cees van Veldhuizen van het Sonsbeekkwartier deelde het nieuws over de vondst op zijn Instagram-account. ‘Iemand zijn geld kwijt’, vraagt hij zijn volgers. Hij spreekt over een ‘rare vondst’ en stelt dat de biljetten overduidelijk nep waren. 

Lezers reageren ludiek op het bericht. ‘En de padvinders maar zoeken en zoeken. Met inmiddels grote twijfels of hun schatkaart dan wel klopt’, schrijft iemand. Een ander meent dat het geld ‘leuk is om voor Monopolyspel te gebruiken’.