Boswachter Ben Oosting van Geldersch Landschap bij een dode ree met ongeboren kalf. De pootjes van ongeboren kalfje steken nog uit het achterlijf.
Volledig scherm
PREMIUM
Boswachter Ben Oosting van Geldersch Landschap bij een dode ree met ongeboren kalf. De pootjes van ongeboren kalfje steken nog uit het achterlijf. © Gerard Burgers

Boswachter woedend omdat honden een ree tijdens geboorte kalfje de dood injagen: ‘Verschrikkelijk’

DOORWERTH/OOSTERBEEK - Een reegeitje heeft maandagavond tijdens de geboorte van een kalfje de dood gevonden nadat loslopende honden jacht op het diertje hadden gemaakt. ,,De pootjes van het reekalfje staken er al uit. Verschrikkelijk. Ik ben zeer ontdaan”, zegt boswachter Ben Oosting.

De boswachter is vooral kwaad omdat hij al zo vaak hondenbezitters heeft gewaarschuwd. ,,Over het algemeen luisteren mensen redelijk goed, maar vooral op de Hoge Oorsprong tussen Doorwerth en Oosterbeek doen mensen maar wat, houden ze zich niet aan de regels.”

Wandelgebied

Quote

Als het diertje dan gestoord wordt, dan weet je 100 procent zeker dat dat fout zal gaan.

Boswachter Ben Oosting

De Hoge Oorsprong maakt deel uit van het landgoed De Oorsprong. Het is een heuvelachtig gebied op een stuwwal. Het is al eeuwen een geliefd wandelgebied en is eigendom van Geldersch Landschap en Kasteelen. Veel hondenbezitters maken dagelijks gebruik van het bosrijke landgoed.

De Stentor gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement