September 2018: Vitesse-aanvoerder Maikel van der Werff verrast Lloyd Bentley met een cadeau tijden het ‘Airborne-duel’ in stadion Gelredome in Arnhem.
Volledig scherm
PREMIUM
September 2018: Vitesse-aanvoerder Maikel van der Werff verrast Lloyd Bentley met een cadeau tijden het ‘Airborne-duel’ in stadion Gelredome in Arnhem. © Rolf Hensel


Oorlogsvlieger en ‘Arnhem Boy’ Lloyd Bentley
(1921-2020) haalde gewonde soldaten uit de hel

NecrologieARNHEM / OOSTERBEEK - Lloyd Bentley, de Canadese oorlogsveteraan die  in Arnhem en omgeving vele jonge harten veroverde met zijn indrukwekkende verhalen voor de klas over de ellende van de Tweede Wereldoorlog, is niet meer onder ons. ,,Mij bereikte het droevige nieuws dat hij op maandag is overleden”, maakte de Britse fotograaf Richard Jopson begin deze week bekend via Facebook. Bentley uit Brantford Ontario is 98 jaar geworden.

Jopson vereeuwigde Bentley als een van de 28 veteranen voor zijn boek ‘Arnhem Boys', over de mannen die hun leven in de waagschaal stelden om West Europa te bevrijden van de terreur van Hitler Duitsland. De foto's waren vorig jaar september allemaal op kolossaal formaat te zien in de tuin bij het Airborne Museum Hartenstein in Oosterbeek. 

De Stentor gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement