Opvang in het Stoelenproject aan de Spoorwegstraat in Arnhem.
Volledig scherm
Opvang in het Stoelenproject aan de Spoorwegstraat in Arnhem. © Archieffoto: Gerard Burgers

‘Breng Arnhemse dak- en thuislozen met symptomen van corona in quarantaine in hotels’

ARNHEM - Dak- en thuislozen met symptomen van corona zouden in leegstaande hotels moeten worden ondergebracht. 

Dat vindt de gemeenteraadsfractie van de SP in Arnhem. Ze heeft aan het college van burgemeester en wethouders gevraagd of het bereid is om daar in samenspraak met de hotelbranche werk van te maken.

De socialisten slaan aan op het bericht dat de daklozenopvang in Arnhem haar capaciteit heeft teruggeschroefd nu de coronacrisis voortduurt. Ze vragen zich af wat dit betekent voor de opvang van deze mensen, die vaak met een kwetsbare gezondheid kampen. 

Richtlijnen waarborgen

De SP vraagt zich ook af of de opvangplaatsen die er zijn voldoende geschikt zijn om naleving van de momenteel geldende RIVM-richtlijnen met betrekking tot afstand en hygiëne te waarboren. Ook wil de partij weten of dak- en thuislozen met coronasymptomen al ergens in isolatie of quarantaine kunnen worden geplaatst.

Als dat niet zo is, moet de gemeente daar voor zorgen, zo mogelijk door een beroep te doen op hotels die nu geen gasten hebben.

  1. Crisisteams regio Arnhem zetten alle zeilen bij voor steun aan zelfstandige ondernemers tijdens coronacrisis
    PREMIUM

    Crisis­teams regio Arnhem zetten alle zeilen bij voor steun aan zelfstandi­ge onderne­mers tijdens coronacri­sis

    ARNHEM - Bijna 5000 zelfstandige ondernemers in Arnhem en omringende gemeenten hebben via de gemeenten een aanvraag ingediend voor financiële ondersteuning tot aan het bestaansminimum. In Arnhem alleen gaat het om 2.500 zelfstandigen zonder personeel en kleine ondernemers met enkele personeelsleden. Crisisteams zetten alle zeilen bij om veel uitkeringen nog voor de Pasen uit te betalen.