Volledig scherm
Hugh Jackman. © photo_news

Bridge to Liberation zoekt ‘Hugh Jackman’ en ‘voetballertjes (rustig)’

VideoARNHEM - De ‘Hugh Jackman van Arnhem en omstreken’. Naar die persoon is de organisatie van Bridge to Liberation Experience 2019 op zoek. ‘Een stille held, niet heel knap, maar toch met een bepaalde charme.’ En o ja: ‘Het zou fantastisch zijn als dit personage uit een vliegtuig zou willen springen’. Met een parachute, dat wel.

Bij die omschrijving van die rol denken de makers van de film die straks op vrijdag 20 september bij het evenement zal worden vertoond ter gelegenheid van de 75e herdenking van de Slag om Arnhem, dus aan Hugh Jackman. De Australische acteur is onder meer befaamd van zijn rol in de reeks ‘X-Men’-speelfilms. Daarin speelt hij de rol van Wolverine.

Het thema dat dit in 2019 centraal staat bij Bridge to Liberation Experience is ‘Meerdere gezichten’. Optredens komen van onder andere André Hazes junior, Alain Clark, Romy Montero, Eric Corton, Dan Snow en Tre Voci. Zij zullen worden begeleid door Het Gelders Orkest en dansers van Introdans. Binnenkort worden namen bekend gemaakt van nog twee deelnemende artiesten. 

Mooi maar niet dom

De rol van ‘stille held’ is niet de enige waarvoor de producenten van Bridge to Liberation Experience bij de John Frostbrug in Arnhem nog acteurs zoeken. Via een oproep hopen ze verder bijvoorbeeld te stuiten op een ‘man in een volkswijk (in goede conditie)’, een ‘jonge vrouw (mooi maar niet dom)’  en een piloot ‘met een ontzettend goede kop!’. 

Soldaten kunnen de filmers altijd gebruiken, voor rollen aan Geallieerde zijde, maar ook aan de Duitse kant. Acteurs hoeven niet per se professioneel te zijn, ervaring is geen vereiste. Bovendien zijn er ook figuranten nodig voor de rolprent. Een greep: ‘Een statige lieve vrouw van circa 40 jaar’ en ‘drie voetballende jongetjes (rustig) van zeven tot twaalf jaar’. 

Aanmelden kan tot en met vrijdag 14 juni op de site van Bridge to Liberation Experience.

De Stentor gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement