Ook fractievoorzitter Sabine Andeweg van D66 (tweede van rechts), die het met name bij GroenLinks had verbruid, heeft haar naam gezet onder de afspraken die de Arnhemse bestuurscoalitie in het kader van haar doorstart maakte.
Volledig scherm
PREMIUM
Ook fractievoorzitter Sabine Andeweg van D66 (tweede van rechts), die het met name bij GroenLinks had verbruid, heeft haar naam gezet onder de afspraken die de Arnhemse bestuurscoalitie in het kader van haar doorstart maakte. © Rolf Hensel

Coalitie Arnhem gelijmd, belasting omhoog

ARNHEM - De onroerendezaakbelasting in Arnhem gaat volgend jaar eenmalig met 1,25 procent omhoog om de veranderingen te betalen die nodig zijn ter beteugeling van de oplopende miljoenenuitgaven in de zorg. 

Dat is een van de afspraken die de in juni vastgelopen bestuurscoalitie in Arnhem heeft gemaakt, nu ze heeft besloten de draad weer op te pakken. Dinsdag om zes uur maakten GroenLinks, de PvdA, D66 en VVD bekend dat de besprekingen onder leiding van oud-staatssecretaris Geke Faber in het kader van de door verkenners Rutger Groot Wassink (GroenLinks) en Jan Markink (VVD) geadviseerde lijmpoging succesvol zijn afgerond.

De Stentor gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement