Volledig scherm
PREMIUM
Dafne en Sammie in oktober vorig jaar © Instagram

Dafne verloor haar hond in Mariëndaal, en zij is niet de enige

ARNHEM/ OOSTERBEEK - Topatlete Dafne Schippers denkt nog elke dag aan haar hond Sammie, die een jaar geleden door een trein werd doodgereden bij Oosterbeek. Schippers is het eens met een groep hondenbezitters die vraagt om maatregelen in het losloopgebied in Mariëndaal, waar in de afgelopen tijd nog eens drie honden omkwamen na een aanrijding met een trein. 

„Er gaat geen dag voorbij dat ik niet aan Sammie denk’’, zegt Schippers over haar Australian Shepard. „Ik mis haar ontzettend. Er moet echt iets gebeuren in het losloopgebied. Vorige week nog, is een hond op precies dezelfde plek doodgereden.”

Schippers zegt dat ze niets kon doen om haar hond tegen te houden toen die het talud van het spoor op liep. ,,Sammie was een jaar toen ze doodgereden werd. Het gebeurde direct onder de tunnel door rechts. Ik liep in het losloopstuk aan de kant van het bos.’’

‘Ik zie nu overal gevaar’

Sammie is het talud opgelopen. ,,Mij werd aangeraden een andere hond te nemen, maar ik moest er zeker in het begin niet aan denken. Ik had zoveel verdriet, het gemis was zo groot en dat is het nog steeds. Ik heb uiteindelijk toch weer een Australian Shepard pup genomen, Mexx. Ik ben heel blij met hem, maar ik ben ook ontzettend bang dat hem wat overkomt. Ik zie nu overal gevaar.”

Zij is niet de enige. Losloopgebied Mariëndaal tussen Arnhem en Oosterbeek is in werkelijkheid een hondenhel, vinden hondeneigenaren. In de afgelopen tijd zijn daar vier honden doodgereden door een trein.

Gedupeerde eigenaren hebben de gemeenten Renkum en Arnhem en ProRail opgeroepen in actie te komen. Ze willen waarschuwingsborden en een hek in het hele gebied.

Quote

Slagbomen moeten verhoeden dat mensen een spoor oversteken, maar ook daar kan een hond of een kind onderdoor gaan

Ine Haanappel , Geldersch Landschap
De Stentor gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement