Bewoner Tom Bohle en nog een overgebleven plasje water op de bovenste verdieping van het flatgebouw aan de Arnhemse Esperantolaan.
Volledig scherm
Bewoner Tom Bohle en nog een overgebleven plasje water op de bovenste verdieping van het flatgebouw aan de Arnhemse Esperantolaan. © DG

Dak sluit niet meer, wateroverlast in flat aan Esperantolaan

ARNHEM - Bewoners van een (ouderen)flat aan de Esperantolaan in de Arnhemse wijk Presikhaaf balen van de plassen water op de galerijen en de binnenplaats, als gevolg van hevige (onweers)buien. Woensdagmorgen was het weer raak.

De flat kent, met betrekking tot de afscherming van de binnenruimte en de galerijen, een bijzondere overkappingsconstructie die grotendeels uit glas bestaat. Zoals in een kassencomplex.

Bovenin zitten ramen die bij mooi weer automatisch opengaan. En bij regen ook weer sluiten, als het goed is. Dat laatste is al enige tijd niet het geval.

Regensensor doet het niet

Het glazen dak boven het flatgebouw aan de Arnhemse Esperantolaan.
Volledig scherm
Het glazen dak boven het flatgebouw aan de Arnhemse Esperantolaan. © DG

,,De regensensor doet het niet”, vermoedt bewoner Tom Bohle. Hij vindt het vervelend, de plassen voor zijn deur na een stevige bui. ,,Je moet er toch doorheen als je er even uit wilt om een boodschap te doen.”

Een medebewoner vertelt dat hij al diverse malen bij verhuurder Vivare aan de bel heeft gehangen. ,,Maar die doet niets. Alleen als je een keer je huur niet op tijd betaalt. Dan staan ze meteen bij je op de stoep.”

Een woordvoerder van woningcorporatie Vivare laat weten dat het probleem wel degelijk wordt erkend. ,,Pas vrijdag kan een monteur naar de elektrische installatie kijken. Eerder zijn we niet aan de beurt bij het bedrijf dat we hebben moeten inschakelen. Tot die tijd gaan we een poging wagen het euvel handmatig op te lossen.”

De Stentor gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement