Dat is schrikken! Vogelspin duikt op in bakje druiven van Albert Heijn in Arnhem

VIDEOEen vogelspin in een bakje pitloze druiven uit Chili. Bij Albert Heijn maakten ze dat nog nooit mee, maar zaterdag gebeurde het dan toch. Arnhemmer Bart van den Akker schrok zich een ongeluk.

 ,,Afgelopen vrijdag kocht mijn vrouw een bakje druiven bij de Albert Heijn in winkelcentrum Kronenburg.  Zaterdagochtend pak ik dat bakje uit de koelkast en haal er een trosje druiven uit om deze aan mijn zoon te geven. Niks bijzonders. Later die dag wilde ik er nog  nog een trosje uit halen. Toen zag ik die enorme vogelspin. Ik ben enorm geschrokken natuurlijk.”

Een tijdje liet Van den Akker het bakje staan, totaal uit het lood geslagen. ,,Ik wist niet goed wat ik moest doen. Totdat ik aan mijn buurman dacht, een man met verstand van dieren.” 

De vogelspin tussen de Chileense pitloze druiven van Albert Heijn. In een paar trosjes valt het dier nauwelijks op dankzij de schutkleur.
Volledig scherm
De vogelspin tussen de Chileense pitloze druiven van Albert Heijn. In een paar trosjes valt het dier nauwelijks op dankzij de schutkleur. © Gerard Burgers

‘Druif is de vogelspin gedoopt’

Buurman Bart Kappen heeft de vogelspin al een naam gegeven. ,,We noemen hem druif’’, vertelt hij in zijn prachtige watertuin met vissen. Met het kabbelende water heeft het wel iets van het Amazonewoud.  ,,Vogelspinnen heb ik nog nooit gehad, wel exotische wandelende takken.” Hij noemt de vogelspin ‘aan de flinke maat’ maar nog wel jong. ,,Halfwassen. Zijn lichaam heeft de vorm van twee druiven. Een volwassen spin is veel groter, het formaat van een handpalm.”

Bart van den Akker reikt het bakje met druiven met vogelspin nog maar een officieel uit aan Bart Kappen.
Volledig scherm
Bart van den Akker reikt het bakje met druiven met vogelspin nog maar een officieel uit aan Bart Kappen. © Gerard Burgers
De Stentor gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement