De grootste publiekslieveling ooit in GelreDome

Verslaggever Gerard Borgman verspreidde de bijnaam DJ Superstar. Zijn persoonlijke relaas over Dejan Curovic.

Wat was het altijd indrukwekkend, als de fanatieke aanhangers op de Zuid-tribune opveerden om hun liefde voor Dejan Curovic te uiten. Het 'DJ Superstar, la-lala-la-la' vulde het destijds nog volle GelreDome. En natuurlijk, persoonlijk mijn favoriete gezang, het langgerekte 'Deeee-Jay', 'Deeee-Jay'. Schitterend. En onvergetelijk.

Zes jaar droeg hij het geel en zwart om zijn schouders. 115 officiële duels, 43 doelpunten. Daaronder twee in zijn debuutpartij tegen NEC, de laatste goal ooit in stadion Nieuw-Monnikenhuize en de eerste in GelreDome. Dat zijn eervolle feiten voor de geschiedenisboeken, maar de betekenis van Dejan Curovic voor de club gaat veel verder.

Curovic belichaamde de bravoure en de ambitie die Vitesse in de beginjaren van GelreDome de vierde club van Nederland maakten. Hij noemde zichzelf DJ Superstar. Zijn zelfovertuiging was ongekend. Maar arrogant was hij niet. Curovic was juist heel benaderbaar en had altijd tijd voor de fans, voor de sponsoren, voor iedereen rond de club die een beroep op hem deed. Ook toen hij uitgevoetbald was en regelmatig vanuit Belgrado naar zijn geliefde Arnhem kwam om een wedstrijd van zijn grote liefde te bezoeken.

Voor journalisten was het een feest DJ Superstar te interviewen. Altijd een uitgesproken mening, altijd goede teksten. Bij Grieks restaurant Delphi van Jorgos Zagkotsis, ook een clubicoon, leerde ik de levensgenieter Curovic kennen. Een kleurrijk mens. Authentiek. Loyaal. Altijd positief over Arnhem, nooit een onvertogen woord over zijn club. Het Arnhemse cynisme, bijna altijd aanwezig rondom de club, was aan hem niet besteed.

Supporters voelen aan of club-liefde gespeeld of echt is. Bij DJ Superstar waren de emoties zuiver en puur. Het leidde tot een unieke wisselwerking met het Arnhemse publiek. Dejan Curovic is de meest populaire Vitesse-speler die ooit in GelreDome heeft gespeeld. Een eer, die doelpunten, overwinningen en prijzen overstijgt.

Wat was het terecht dat hij in 2017 werd gekozen om de KNVB-beker, de eerste prijs in de clubhistorie, uit te reiken aan aanvoerder Guram Kashia. En wat is het een flagrante misser dat geen van de vier tribunes in GelreDome de naam draagt van de grootste publiekslieveling die ooit met Vitesse in het stadion heeft gespeeld.

Vanavond staat het thuisduel met PEC Zwolle in het teken van het fenomeen uit Zemun. Nog één keer zingen voor DJ Superstar. Beginnend op Zuid, zijn tribune. Voor die unieke cultheld.

Kippenvel.

Volledig scherm
Dejan Curovic: icoon van Vitesse.
De Stentor gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement