Volledig scherm
Supersister met Robert Jan Stip. © Frank jansen

‘De tovenaar van de Nederpop’ met band Supersister in Musis

VideoARNHEM - De progressieve rockband Supersister van Robert Jan Stips treedt donderdag 5 december op in de Parkzaal van Musis. Dat heeft het Arnhemse poppodium Luxor Live maandag bekend gemaakt. 

De band maakt een comeback naar aanleiding van de documentaire ‘De tovenaar van de nederpop’ over Stips.

Supersister werd in 1967 opgericht en was actief in de eerste helft van de jaren zeventig. De band produceerde vijf albums, die wereldwijd gelden als collector’s items.

De Amerikaanse DJ Shadow bouwde zijn track ‘Organ donor’, van zijn meesterwerk ‘Endtroducing’ uit 1996, rond Stips orgel-riffje uit het Supersister-nummer ‘Judy Goes on Holiday’ (1972, zie ook video). 

‘All star bezetting’

Stips neemt een ‘all-star bezetting’ mee naar Musis, meldt Luxor Live, dat de band naar Arnhem haalt. Eerder dit jaar speelde de groep in 12-mans bezetting twee maal een uitverkocht concert.

Voor de clubtour die daar aan vast is geknoopt, werkt Stips met een viermans band. In de Parkzaal van Musis staat de 'superband’ echter op het podium.

Stips wordt op 5 december geassisteerd door onder anderen leden van Golden Earring (Cesar Zuiderwijk en Rinus Gerritsen), Nits (Henk Hofstede), Gruppo Sportivo (Peter Calicher) en Sweet’d Buster (Leon Klaase). Een kaartje kost 26 euro.

De Stentor gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
  1. OM eist taakstraf, cel en enkelband tegen Arnhemmer (20) voor bedreigingen en straatroof in Zevenaar

    OM eist taakstraf, cel en enkelband tegen Arnhemmer (20) voor bedreigin­gen en straatroof in Zevenaar

    ARNHEM/ ZEVENAAR - Oud zeer, nieuw zeer, opgekropte woede, ongeloof en toekomstplannen vlogen maandagochtend kriskras door de rechtszaal in Arnhem. Een 20-jarige Arnhemmer hoorde daar 200 uur werkstraf, 300 dagen voorwaardelijke celstraf en 8 maanden enkelband eisen, vanwege bedreigingen en een vernieling bij zijn moeder in 2017 en een gewelddadige straatroof in maart 2018 op een jongeman in Zevenaar.