Foto ter illustratie.
Volledig scherm
PREMIUM
Foto ter illustratie. © ANP

Dealen via het plafond en blowende vrienden: ouders delen zorgen over drugsgebruik

ARNHEM - De bezorgdheid van een Arnhemse schooldirecteur over drugsgebruik onder leerlingen maakt veel reacties los. Ouders vertellen bijvoorbeeld dat hun eigen kind is geconfronteerd met dealers en blowende vrienden.

Quote

Mijn zoon belandde ook in een vrienden­groep waar er een paar gingen blowen

Maar er zijn ook scholieren die niet geloven dat in sommige klassen zeker de helft weleens blowt. Directeur Eelco van der Kruk van het Thomas a Kempis College vertelde dat eerdere deze week in de Arnhemse gemeenteraad. Hij is bezorgd over het blowgedrag van jongeren, die vooral buiten schooltijd een joint zouden opsteken. De directeur ziet dat leerlingen daar op jongere leeftijd en vaker aan beginnen.

Een moeder uit Doetinchem, met een zoon die blowende vrienden had, vraagt zich hardop af waarom de schoolleiding nu pas de noodklok luidt. Ze spreekt van een ‘alom bekend probleem’ dat steeds groter wordt.

De Stentor gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
  1. Crisisteams regio Arnhem zetten alle zeilen bij voor steun aan zelfstandige ondernemers tijdens coronacrisis
    PREMIUM

    Crisis­teams regio Arnhem zetten alle zeilen bij voor steun aan zelfstandi­ge onderne­mers tijdens coronacri­sis

    ARNHEM - Bijna 5000 zelfstandige ondernemers in Arnhem en omringende gemeenten hebben via de gemeenten een aanvraag ingediend voor financiële ondersteuning tot aan het bestaansminimum. In Arnhem alleen gaat het om 2.500 zelfstandigen zonder personeel en kleine ondernemers met enkele personeelsleden. Crisisteams zetten alle zeilen bij om veel uitkeringen nog voor de Pasen uit te betalen.