Volledig scherm
VVD en D66 in de Arnhemse gemeenteraad willen een debat over de drugsoverlast die zich in de stad voordoet. © ANP

Debat over drugsoverlast in gemeenteraad Arnhem

ARNHEM - De VVD en D66 willen dat de toenemende klachten over drugsoverlast in Arnhem op de agenda van de gemeenteraad worden gezet. 

De politieke partijen willen dat raadsleden in gesprek kunnen gaan met vertegenwoordigers van het onderwijs, de politie, woningcorporaties, sociale wijkteams en de wijkteams leefomgeving. Daarna willen ze met de voor veiligheid, wijken en jeugdzorg verantwoordelijke wethouders praten over oplossingen. 

Waarschuwing Klarendal

De raadsleden Steffenie Pape (VVD) en Sabine Andeweg (D66) komen met hun verzoek naar aanleiding van de waarschuwing die bewoners van de wijk Klarendal onlangs afgaven. Namens hen vertelde Ron Onstein tijdens een vergadering met raadsleden dat drugsdealers en -gebruikers weer zoveel overlast veroorzaken in de wijk dat het hoog tijd wordt er tegen op te treden. 

Eerder dit jaar vroeg het tweetal ook aandacht voor groepen bij het station of in parken rondhangende pubers die het doelwit zouden zijn van drugsdealers. Pape en Andeweg deden dat toen onder meer naar aanleiding van signalen van bezorgde ouders. Volgens wethouder Martien Louwers hebben deze tieners de aandacht van in Arnhem actieve straathoekwerkers.