Volledig scherm
Het deel van de N325 tussen Lange Water en Velperbroekcircuit is weer vrijgegeven voor verkeer. © Webcam provincie Gelderland

Deel Pleijroute weer open voor verkeer; werk gaat sneller dan verwacht

ARNHEM - De provincie Gelderland heeft vrijdagochtend vroeg een deel van de Pleijroute in Arnhem weer vrijgegeven voor verkeer. Het gaat om het stuk N325 tussen Lange Water en het Velperbroekcircuit. Daarmee loopt het wegwerk voor op de planning. ,,Het ging sneller dan verwacht”, zegt een woordvoerder.

Tussen Lange Water en Velperbroek kan het verkeer nu dus weer in twee richtingen rijden. Voor de rest van de Pleijroute geldt dat niet. Wie van Arnhem-Zuid naar -Noord wil, moet nog altijd uitwijken via een andere oeververbinding dan de Pleijbrug. De provincie verwacht dat die afsluiting niet eerder dan gepland zal worden opgeheven. Dat betekent dat de brug in oostelijke richting afgesloten is tot en met 17 juli. 

Maandag 22 juli volgt fase 2 van het opnieuw asfalteren van de A325 tussen Arnhem en Nijmegen. Verkeer wordt dan omgeleid via de A15, de A50 en de A12. Op de A325 zijn tussen Nijmeegseplein en Knooppunt-Ressen dan twee rijstroken beschikbaar. De maximumsnelheid is 70 kilometer per uur.

Fase 3 van het onderhoudswerk aan A325/N325 begint op donderdag 15 augustus. Dan wordt de N325/Pleijroute, inclusief de Pleijbrug, afgesloten tussen oost en west, tot en met zondag 25 augustus.

Bekijk hiernaast live de kruising Langewater Pleijroute. Rechts aan de overkant is zicht op bedrijventerrein IJsseloord 2.

De Stentor gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement