Volledig scherm
Deelnemers gaan vrijdagavond met ‘glow in the dark-armbanden’ van start tijdens de Free Your Light Run en Walk in het centrum van Arnhem. © Shutterstock

Deelnemers melden zich massaal voor de Free Your Light Walk in hartje Arnhem

ARNHEM - Wie komende vrijdagavond wil deelnemen aan de eerste editie van de Free Your Light Walk in het centrum van Arnhem moet niet al te lang meer dralen met de aanmelding. Meer dan 500 deelnemers wil de organisatie niet toelaten. Met nog bijna drie dagen te gaan, staat de teller nu op 450 wandelaars.

De Free Your Light Walk en de Free Your Light Run, waarvoor zich tot nu toe 180 van de maximaal 500 hardlopers hebben ingeschreven, zijn twee nieuwe evenementen in het kader van de herdenking van de Slag om Arnhem. 

Vanaf het Willemsplein (Stan & Co) wandelen en rennen de met ‘glow in the dark-armbanden’ uitgeruste deelnemers een ronde van vier kilometer lang door de binnenstad. Onderweg komen ze metershoge verlichte zuilen tegen met teksten en foto’s.

Strikken, kaarsen en verlichte dieren zorgen er voor dat letterlijk op elke hoek van de straat iets te zien is. Platform Binnenstad Arnhem brengt met projecties in en op gebouwen de Airborne-historie tot leven.

Poging om meer jongeren erbij te betrekken

,,Samen met een groep stagiaires hebben we dit concept bedacht. We zochten een activiteit om meer jongeren mee te laten doen aan de Bridge to Bridge, om ze zo te betrekken bij de historie van onze stad. Als iedereen met glowsticks over het parcours loopt of rent, moet dat een geweldig mooi gezicht zijn”, zegt Mark Debets van mede-organisator Sportbedrijf Arnhem.

De walk (start 20.00 uur) en de run (22.00 uur) zijn geen wedstrijden. Debets: ,,De nadruk ligt op het herdenken. Dat doen we met elkaar op een sportieve manier.” Na afloop is er een gezellig samenzijn op het Willemsplein. 

Airborne Freedom Trail al uitverkocht

Volledig scherm
Beeld van een verlicht Arnhem. © Shutterstock

De Free Your Light-activiteiten zijn een aanvulling op het bestaande Bridge to Bridge-weekeinde. Zaterdag vindt in dat kader de Airborne Freedom Trail plaats. Een prestatietocht over grotendeels onverharde paden vanaf de Ginkelse Heide (44 km) en Papendal (28 en 18 km) naar de John Frostbrug in Arnhem. Met 1280 inschrijvingen is dit evenement uitverkocht. 

Op zondag vindt de hardloopwedstrijd Bridge to Bridge plaats. Ook daarvoor is de animo groot. Het aantal voorinschrijvingen (5.500) is ruim meer dan in de afgelopen jaren. 

Meer info: bridgetobridge.nl.

De Stentor gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement