@Job van der Meer

Dna-schade, geheugenverlies en kanker door 5G; voor- en tegenstanders van 5G zullen elkaar niet vinden

ARNHEM - ,,Voor 100.000 mensen is straks geen plek meer in dit land”, zegt de één. ,,Onzin”, reageert de ander. Het mag duidelijk zijn, de discussie over 5G, het nieuwe, snelle internet op onze telefoons, begint steeds meer te lijken op het klimaatdebat. Voor- en tegenstanders aan het woord.

TEGEN

De telefoon gaat. Een inkomende oproep van een +44-nummer, uit Sheffield. Het is Luca van Dinter, bestuurder en jurist van Stichting Stralingsarm Nederland. Op de vraag of hij in Engeland zit, antwoordt Van Dinter dat hij via Skype belt. De reden laat zich raden. ,,Ik ben geen liefhebber van mobieltjes. Dat heeft met straling en gezondheidsrisico’s te maken.”

Quote

Mensen komen niet meer uit hun woorden. Klachten die ook met wifi op kunnen treden

Het was zijn stichting die in juli een voorbeeldbrief op haar website plaatste. Die werd vervolgens op internetfora en Facebookgroepen gedeeld, plekken waar mensen die ongerust zijn over de straling van 5G zich verenigen. Tientallen burgers besloten de brief door te sturen.

Zelf deed de jurist dat niet. ,,Wij stellen die voorbeeldbrieven ter beschikking. Het is aan de mensen wat ze daarmee willen doen. Ze maken zich niet alleen druk over de gezondheidsrisico’s, maar ook over de manier waarop 5G ons door de strot wordt geduwd.”

De Stentor gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement