Docente beeldende vorming Henrike Gootjes.
Volledig scherm
PREMIUM
Docente beeldende vorming Henrike Gootjes. © Gerard Burgers

Docente Henrike trekt aan de bel: ‘draaideurdocenten’ zijn in onderwijs vogelvrij

Veel scholen in Nederland kampen met een tekort aan docenten. Tegelijkertijd weigeren ze een beginnende docenten in vaste dienst te nemen. En dat is een misstand, zegt de Arnhemse docente beeldende vakken Henrike Gootjes, die ook beeldend kunstenaar is. Zij krijgt bij scholenkoepel Quadraam alleen maar tijdelijke contracten. In een klokkenluidersbrief hekelt ze deze kwestie.

3 reacties

 • J.K.G. Sleurink

  2 maanden geleden
  Docenten voor de zgn. tekortvakken als Nederlands, Engels, Duits, wiskunde en NASK krijgen waarschijnlijk wel snel een vaste benoeming, omdat dit tevens examenvakken zijn. Voor de vakken CKV, gym en maatschappijleer is er geen tekort en kijkt men met een economische bril. Jonge docenten voor deze vakken verdienen minder en die hebben besturen graag om hun eigen overhead te betalen. Een ruime flexibele schil lijkt mij funest voor de continuïteit van de pedagogische en didactische lijn.
 • Timo Cleton

  2 maanden geleden
  En maar zeiken over een lerarenprobleem. Als je zo schofterig met personeel omgaat wordt het iig niet opgelost. Het zijn ook wel de vakken waar ik de meerwaarde niet echt van zie maar dat is mijn mening. Wellicht kan je de leraren bijscholen zodat ze op meerdere vakken inzetbaar zijn en dan wel een vast contract. Genoeg werk waar je meteen een vast contract krijgt dus als je dat echt belangrijk vind ga je ander werk doen.
 • jos zoet

  2 maanden geleden
  Ligt dat misschien aan je professie: beeldende vakken ? En geeft het overal het zelfde beeld? Solliciteer elders zou ik zeggen.
 1. Zwaaien naar de karavaan van de bevrijding: ‘Airborne Battle Wheels’ trekt massaal publiek bij de ‘Race to the Bridge’

  Zwaaien naar de karavaan van de bevrijding: ‘Airborne Battle Wheels’ trekt massaal publiek bij de ‘Race to the Bridge’

  OOSTERBEEK - Het was weer zwaaien geblazen naar de karavaan van de bevrijding bij de stoet van Airborne Battle Wheels Oosterbeek die zaterdagmiddag als vanouds weer de Airborne Herdenkingen luister bij zette. Ook debutanten Frank de Koning en de jeugdige Lucas Geluk (zie foto) waren er bij. Ze maken deel uit van een groep die zich helemaal gespecialiseerd heeft in de jeeps en ander rollende materiaal van het Amerikaanse leger in de Tweede Wereldoorlog.