Volledig scherm
Het Montessori College in Arnhem. © Erik van 't Hullenaar

Dolverliefde docent Montessori College in Arnhem ontslagen om relatie met leerling (17)

UpdateARNHEM - Het Montessori College in Arnhem heeft een docent ontslagen. De man had een relatie met een 17-jarige leerling. De school heeft het ontslag maandag bekendgemaakt in een brief aan de ouders.  

‘Dit wordt niet geaccepteerd binnen het onderwijs en dus ook niet binnen onze school. Naast het beëindigen van het dienstverband hebben wij bij diverse instanties melding gemaakt van deze gebeurtenis’, zo schrijft  directeur Sander Luttje. 

Hij laat weten dat de lessen van de docent zo snel mogelijk worden opgevangen door een andere leerkracht. In verband met de privacy wordt niets vermeld over de docent en de leerling. ,,Wij betreuren deze situatie enorm”, laat de directeur van de middelbare school weten.

Dolverliefd

De docent in kwestie zelf is in de dertig en dolverliefd, zo blijkt uit een intern bericht aan zijn mentorleerlingen. De man, die het vak drama geeft, meldt ‘al drie maanden een liefdevolle relatie’ te onderhouden. ‘Dit past niet binnen het onderwijs, dus ik ben ontslagen. Heel simpel. Zuur? Ontzettend. Logisch? Ook. Ben ik nu verdrietig? Ook dat’, schrijft hij. 

Tussen hem en het meisje gaat het heel erg goed, meldt de man aan zijn leerlingen. ‘Even voor de duidelijkheid, niemand is tot wat dan gedwongen, en we zijn echt uit liefde bij elkaar  gekomen.’

Goed contact met ouders

Een woordvoerder van de school meldt dat de leerling en de ouders alle ondersteuning kunnen krijgen die ze nodig hebben. Het meisje is vandaag gewoon naar school geweest. ,,Met de ouders is een goed contact. De tekst van de brief is met hen afgestemd.” 

Het MCA heeft van de affaire een melding gedaan bij de politie. Ook zijn de GGD en de gemeente Arnhem geïnformeerd.