De drie inbrekers zijn goed in beeld. Twee van de drie.
Volledig scherm
De drie inbrekers zijn goed in beeld. Twee van de drie. © politie.nl

Drie inbrekers juwelier Koningstraat in Arnhem goed in beeld

ARNHEM - Drie inbrekers die in de nacht van zondag 12 op maandag 13 januari op brute wijze een juwelierszaak aan de Koningstraat binnen kwamen staan goed en uitgebreid op beelden van de beveiligingscamera. De politie heeft deze beelden voor het eerst via de website politie.nl gedeeld.

Op de beelden is te zien dat de drie mannen rond kwart voor vijf in de ochtend de toegangsdeur en het beveiligingshek vernielen. Een van hen gebruikte daarbij een moker.

Duizenden euro's

Daarna gingen twee daders naar binnen en vernielden ze verschillende vitrines. Vervolgens gingen ze er volgens de politie met tientallen sieraden met een waarde van duizenden euro's weer vandoor. In ieder geval één van de inbrekers heeft een scooter bij zich. Hiermee vluchtten ze de na de inbraak in de richting van het pleintje Land van de Markt. 

Cameratoezicht

De brutale inbraak was voor de Arnhemse politiek aanleiding om cameratoezicht in de Koningstraat. Volgens ondernemer en raadslid René Kraaijenbrink laten veel winkeliers van de winkelstraat tijdens de donkere wintermaanden de koopavonden voor wat het is. Burgemeester Ahmed Marcouch zag geen redenen voor beveiligingscamera’s.

Hamer

In 2011 is dezelfde juwelier ook de dupe van een soortgelijke inbraak geworden. Toen sloegen twee jongens ook met een grote hamer de ruit van de juwelierszaak in en vluchtten ze op een scooter. Net als bij de inbraak van afgelopen januari heeft de politie de hamer teruggevonden.

En nog een beeld van de inbrekers. Wie herkent hen?
Volledig scherm
En nog een beeld van de inbrekers. Wie herkent hen? © politie.nl
De Stentor gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement