In het pak drinkyoghurt zaten meerdere telefoons en opladers ingepakt in folie. Personeel van de gevangenis in Alphen aan den Rijn onderschepte begin maart de smokkelwaar.
Volledig scherm
PREMIUM
In het pak drinkyoghurt zaten meerdere telefoons en opladers ingepakt in folie. Personeel van de gevangenis in Alphen aan den Rijn onderschepte begin maart de smokkelwaar. © Geert De Rycke, PI Alphen

Drones boven gevangenissen zijn de schrik van bewaarders: FNV wil dat kabinet haast maakt, Kamervragen SP

ARNHEM - Drones die drugs, telefoons en wapens gevangenissen binnensmokkelen zorgen voor een groot gevoel van onveiligheid bij bewakingspersoneel. Vakbond FNV roept het ministerie van Justitie en Veiligheid daarom op snel maatregelen te nemen om drones te weren. 

5 reacties

 • Robbert Scholten

  11 maanden geleden
  Ik heb sterk het idee dat het wordt overdreven,je vliegt niet zomaar even boven een luchtplaats,het is geen vliegveld,ik denk dat het personeel is wegbezuinigd,dat is het werkelijke probleem,doe daar wat aan
 • W.O.U. de Vries

  11 maanden geleden
  gewoon uit de lucht schieten
 • Robbert Scholten

  11 maanden geleden
  Ik geloof er niets van en dat in meer of mindere mate zwakt de boel behoorlijk af
 • Julius Bruins

  11 maanden geleden
  Gewoon de gevangenen niet meer laten luchten, ik begrijp überhaupt al niet dat ze dit recht hebben, het is geen vakantieoord.
 • Roel Akkerman

  11 maanden geleden
  "Meer of mindere mate", "geen exacte cijfers" dit spelen op de emoties moet eens stoppen. De overheid moet eens komen met exacte cijfers. Dit "liegen" uit eigenbelang moet eens stoppen. Stel een landelijk meldpunt in voor beveiligingsincidenten PI en kom dan terug als je het precies weet, zonder je te verschuilen achter de privacy.