Cocaïne.
Volledig scherm
PREMIUM
Cocaïne. © Shutterstock

Drugsbende had eigen pakhuizen, smokkelauto’s en grenscontroles

ALMELO / ARNHEM  -  Een geoliede machine, die qua professionaliteit nauwelijks onderdeed voor grote webwinkels als Bol.com en Zalando. Zo groot en vakkundig stak de organisatie van een in 2018 opgerold drugsnetwerk uit Oost-Nederland in elkaar. Deze week verschijnen zes vermeende kopstukken voor de rechtbank van Almelo.

Maandag waren de eerste drie aan de beurt, dinsdag volgen nog eens drie verdachten. Volgens justitie zijn de zes belangrijke schakels binnen de drugsbende, die op talloze plaatsen in het land actief was. Het drietal dat maandag in de rechtbank verscheen, verdwijnt wat betreft de officier van justitie acht jaar achter de tralies: ,,Hun motto luidde: één team, één taak. Dan past ook één strafmaat.”

De Stentor gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
  1. Crisisteams regio Arnhem zetten alle zeilen bij voor steun aan zelfstandige ondernemers tijdens coronacrisis
    PREMIUM

    Crisis­teams regio Arnhem zetten alle zeilen bij voor steun aan zelfstandi­ge onderne­mers tijdens coronacri­sis

    ARNHEM - Bijna 5000 zelfstandige ondernemers in Arnhem en omringende gemeenten hebben via de gemeenten een aanvraag ingediend voor financiële ondersteuning tot aan het bestaansminimum. In Arnhem alleen gaat het om 2.500 zelfstandigen zonder personeel en kleine ondernemers met enkele personeelsleden. Crisisteams zetten alle zeilen bij om veel uitkeringen nog voor de Pasen uit te betalen.