Volledig scherm
Een eerdere foto van Earl in zijn ziekenhuisbed. © Gerard Burgers

Earl omringd door familieleden overleden in Arnhem, begrafenis op Bonaire

ARNHEM - De ongeneeslijk zieke Earl Francees is zondag op 47-jarige leeftijd omringd door familieleden in Het Dorp in Arnhem overleden. Het lichaam wordt donderdag naar Bonaire gevlogen. Daar wordt hij begraven.

De laatste wens van Francees was op zijn geboortegrond te sterven in aanwezigheid van zijn familie. Zijn ex-verzorgster en goede vriendin Manon ter Voert begon een crowdfundactie.

Genoeg geld

Binnen enkele dagen was er genoeg geld opgehaald. Maar de conditie van Francees ging zo hard achteruit dat artsen het onverantwoord vonden hem naar Bonaire te laten gaan. 

Daarop werd besloten een deel van de familie naar Nederland over te laten komen. ,,Zijn moeder, twee zussen, een broer en zijn beste vriend waren erbij toen Earl zondag stierf”, zegt Ter Voert. 

Afscheid

Zijzelf heeft zaterdag afscheid genomen. ,,Hij wilde dat. Earl was klaar om te sterven. Hij heeft zich sterk gehouden om afscheid van zijn familie te kunnen nemen. Met hen heeft hij enkele dagen doorgebracht. Toen was het goed.”

Zelf kan Manon ter Voert het nog niet helemaal beseffen dat Francees is overleden. ,,Dat komt denk ik als hij uit Het Dorp weg is.”

De Stentor gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement